Hypnotherapie Alkmaar

Hypnotherapie Alkmaar is een therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel.
Deze klinische hypnose heeft niets te maken met toneelhypnose. De inzet van hypnose heeft uitsluitend een therapeutisch doel. De hypnotherapeut werkt met verbeelding en zelfsuggestie in een rustige, kalme toestand, met het accent op reflectie en communicatie.

Hypnotherapie Alkmaar

Wat kun je met hypnotherapie bereiken?

Je leert luisteren naar je onbewuste gevoelens en overtuigingen en leert waar ze vandaan komen of waar ze zijn ontstaan. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten over jezelf die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Hypnotherapie brengt jou in een ontspannen staat waarin jij je compleet op je eigen gevoelens kunt richten. 

Waarvoor is het bedoeld:

  • traumaverwerking
  • angsten
  • blokkades
  • verandering van bepaald gedrag
  • stress
  • slaapproblemen
  • pijnklachten
  • depressieve gevoelens

Trance

Iedereen ervaart dagelijks tranceachtige toestanden, wanneer men ergens helemaal in verdiept is. 
Bij hypnotherapie passen we de trance toe voor een bepaald doel. 
De therapeut kiest tijdens de behandeling uit een breed scala van therapeutische technieken. 
De keuze hangt samen met het doel van de behandeling en met de problematiek/ hulpvraag van de cliënt. 

De trance zelf wordt ook beschreven als een toestand van een verhoogd niveau van bewustzijn, van een naar binnen gerichte, verhoogde concentratie en een toegenomen openheid voor suggestie. De hypnotherapeut communiceert rechtstreeks met het onbewuste van de cliënt. Dat is het doel van de hypnose en het taalgebruik van de therapeut schept daarbij een brug tussen het bewuste en het onbewuste, in feite open je de deur naar het onderbewuste.

De hypnotherapeut stemt zich af op de beleving van zijn cliënt. En op de manier waarop hij zijn ervaringen organiseert. 
De hypnotherapeut kijkt naar onbewuste drijfveren of oude gevoelens die nog niet zijn verwerkt en die bepalen hoe wij ons in het hier-en-nu voelen. 
De cliënt maakt via verbeelding contact met oude lading, deze wordt beschouwd en soms in de trance opnieuw doorvoeld of doorgemaakt maar niet overweldigend. 

Zo wordt een diepere bewustzijns laag ervaren waarin oude emotionele en/of lichamelijke pijn verwerkt kan worden en een andere plek kan krijgen zodat dit verandering brengt in het hier-en-nu.

Hoeveel sessies heb je nodig?

Hoeveel sessies je nodig hebt hangt volledig af van jouw vraagstuk. Hoelang heb je dit gevoel al. In hoeverre ben je bereid je open te stellen en aan de slag te gaan met de inzichten die je hebt gekregen. Gemiddeld genomen zijn 5 – 6 sessies voldoende om zelf de verandering te zien en te ervaren.
Deze sessies Hypnotherapie Alkmaar worden gegeven in mijn praktijkruimte in de Gangesstraat in Alkmaar.