Yin Yoga Alkmaar

Yin yoga is een yogavorm die wordt uitgevoerd met zo min mogelijk spier inspanning. Het is een yogavorm waar de focus lig op bindweefsel en bindweefselvlies. Wat ook genoemd wordt als fascie. Het bindweefsel heeft een bindende verzorgende functie in het lichaam. Deze verbinding van de huid naar de eronder gelegen spieren die gehecht zijn aan de pezen van het bot en botvlies die op hun beurt voorzien zijn van bloed/bloedvaten. Dit alles omhult de organen.

Bindweefsel is taai en het duurt even voordat hierin beweging komt. Dat is dan ook de reden dat bij Yin yoga de asana’s (poses) langer worden aangehouden 3 tot 5 minuten.
Door de rek in de pose en daarna te ontspannen wordt op deze plek gehydrateerd en dit brengt soepelheid terug op de plek in het bindweefsel. Het is dan ook belangrijk dat het vochtig blijft. Dit versoepelt de gewrichten en het bindweefsel en is vooral bedoeld om de spierspanning los te laten.

Bewustwording

Je wordt bewust van je lichaam doordat je langer in een pose staat. Deze yoga vorm is voor iedereen toegankelijk met of zonder beperking. Daarom is Yin yoga ook gemakkelijk te volgen voor beginners.

Yin yoga werkt positief voor mensen met spierklachten. Ook kunnen klachten in het bekken, rug wervelkolom nek en schouder als vormen van stress of burn-out behandeld worden met Yin yoga.

Het is een yoga vorm om ruimte te geven aan lichaam en geest voor een goed herstel.

Lees ook eens achtergrond informatie.

Op maandag en donderdag is er Yin yoga.
20:00 – 21:15 uur

Op woensdag is er Yin yoga.
10:00 – 11:15 uur

Wijkcentrum De Daalder
Johanna Naberstraat 77b 
1827 LB Alkmaar
Route.