Yoga Nidra Alkmaar

Yoga Nidra betekent letterlijk yogische slaap. Het is volledige ontspanning van het lichaam, terwijl de geest wakker blijft. Het is een techniek waarbij de yogi de diepere staat van bewuste ontspanning binnengaat. Hierdoor ontspannen onze zintuigen en geest waardoor de hersenactiviteit uit en aan gaat. Dit heeft een genezende werking.

Er wordt ook wel gezegd dat 1 uur Yoga Nidra een voordeel kan opleveren van vier uur slaap. In deze genezende status worden gifstoffen op cellulair niveau opgeruimd. Yoga Nidra is een staat van innerlijk bewustzijn waarbij je de verbinding met de buitenwereld verbreekt. Bij Yoga Nidra houden de mentale processen op en rusten onze zintuigen, de geest wordt helder en kalm. In Yoga Nidra probeer je wakker te blijven. Zelfs als je diep ontspant, wil je niet slapen. Je bent je ervan bewust dat je bezig bent met Yoga Nidra.

De Yoga Nidra les wordt afgesloten met prachtige klanken.

Voordelen:

Verjongt het lichaam.
Vermindert stress.
Verbetert de concentratie.
Verbetert het geheugen.
Het verbetert het autonome zenuwstelsel.
Daarnaast helpt Yoga Nidra tegen angsten, depressie, burn-out en zelfs tegen hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Conclusie

Yoga Nidra is een subtiele, maar zeer krachtige oefening. Door deze oefening helpt het ons om met dagelijkse stress om te gaan. Het kan ons zoveel meer genezing en groei bieden. Door de beoefening laat het bij ons diepgewortelde trauma’s los. Dit leidt ons bewustzijn naar de meest authentieke vorm.

Lees ook eens achtergrond informatie.

Woensdag
18:45 – 19:45 uur.

Wijkcentrum De Daalder
Johanna Naberstraat 77b 
1827 LB Alkmaar
Route