Hatha Yoga Alkmaar

Hatha-yoga betekent krachtig of koppig beoefenen van yoga. Het is een discipline die je beoefent om je lichaam te zuiveren en te beheersen.
Als gevolg daarvan, krijg je ook controle over de geest.

Een van de belangrijkste oefeningen van Hatha Yoga is de asana-oefening (stabiele en comfortabele houding). Het belangrijkste doel is om maximale fysieke, mentale en spirituele voordelen te behalen. Gezond zijn en gezond blijven is een centrale zorg in Yoga. Dit komt omdat wanneer je een gezond en sterk lichaam en geest hebt, je het grootste voertuig voor spirituele ontwikkeling bezit. Zie ook de 5 principes van yoga.

Hatha Yoga is de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen. De klassieke Hatha yoga asanas zijn ontwikkeld met als doel de interne organen te stimuleren. Over de jaren heen werd Hatha Yoga steeds meer populair en werden er moderne yoga poses ontwikkeld. Deze moderne houdingen werken meer op het externe lichaam, zoals de spieren, met als doel sterk en fit te worden. Hatha Yoga wordt gekarakteriseerd door de beoefening van asanas die stabiel en comfortabel zijn voor een bepaalde duur.

Lees ook eens achtergrond informatie.

Woensdag
20:00 – 21:30 uur Hatha yoga.
Wijkcentrum De Daalder
Johanna Naberstraat 77b 
1827 LB Alkmaar
Route